TYGŘÍ KREVETY V ČESNEKOVO-ZÁZVOROVÉ OMÁČCE

Ingredience:

8ks tygří krevety 8/12
0,5dcl olej
1 lžíce sambal
5cm zázvor
6 stroužků česnek
120g máslo
1x citrón
pažitka
2ks šalotka
2dcl bílé víno
Snítka tymiánu
1lžíce smetana
Sůl
Pepř

Postup: 

Tygří krevety oloupeme a očistíme od střívka. Naložíme do oleje se sambalem a česnekem. Pečeme krátce na pánvi, dochutíme solí, pepřem a zakápneme citrónem.

Šalotku nakrájíme nahrubo a v rendlíku vaříme s bílým vínem a tymiánem. Zredukujeme na sirup. Přidáme trochu smetany a pomalu vmícháme kostky ztuhlého másla až se nám vytvoří emulze. Přidáme česnek a zázvor. Procedíme přes jemný cedník, dochutíme solí, citrónovou šťávou, přidáme pažitku a sambal.