s mango chutney, omáčkou pěti vůní a brioškou
(na 10 porcí)
Ingredience:
500 g husí játra nakrájená na 1cm plátky
Sůl, pepř
5 cl koňak
1/2 lžíce med
1/2 lžíce xeres ocet
11/2 lžíce koření pěti vůní
2 dcl demi glace
1x mango
50 g palmový cukr
7 lžic rýžový ocet
Polníček
Postup:
Rýžový ocet přivedeme k varu, přidáme nastrouhaný palmový cukr a zredukujeme na sirup. Přidáme mango nakrájené na kostičky, provaříme a dáme vychladit. Med a xeres ocet zkaramelizujeme v rendlíku, přidáme koření, demi glace, krátce povaříme.
Plátky briošky opečeme do zlatohněda. Plátky jater osolíme, opepříme a zprudka opečeme. Přendáme na pečicí plech, zakápneme koňakem a dopečeme v troubě cca 3-4 min. na 180 °C. Na plátky briošek dáme polníček, opečená játra, zakápneme omáčkou a přidáme mango chutney.