ONDŘEJ SLANINA

Ondřej Slanina je profesionální kuchař, člen Pražského kulinářského týmu, spolumajitel a executive chef restaurace Chateau St. Havel v Praze, spolumajitel Fresh Food Catering a majitel a lektor školy vaření, Hungry town.

Do podvědomí veřejnosti se dostal nejvíce jako kuchař v populárním pořadu Kluci v akci.

Účastnil se řady národních kulinářských soutěží, kde opakovaně získával první místa. Je hrdým nositelem bronzové medaile na kuchařské olympiádě IKA Erfurth 2004, stříbrné medaile na olympiádě Stuttgart 2003 a o čtyři roky později rovněž stříbrné medaile na olympiádě Warth 2007.

V roce 2012 se co by účastník IVLP programu zúčastnil na pozvání vlády Spojených států měsíční stáže na poznání gastronomie USA – díky tomu procestoval a pracoval ve městech jako je Washington, New York, Des Moines, San Francisco, Napa Valley, New Orleans a Sterling. O rok později se umístil na druhém místě soutěže Kuchař roku České republiky, a v roce 2014 předsedal pražské a středočeské pobočce Asociace kuchařů a cukrářů ČR.

Cení si spolupráce s řadou kuchařů z restaurací s michelinským oceněním, jako je například Armand Arnall s jednou hvězdou, Norbert Niderkopfler s dvěma hvězdami či Thomas Keller, který dokonce obdržel hvězdy tři.