MAREK ŠÁDA

Marek Šáda začal svou gastronomickou kariéru v podniku Flambée. Poté sbíral zkušenosti v italské restauraci La Vita E Bella, v Kampa Parku či v La Degustation Bohême Bourgeoise, která obdržela michelinskou hvězdu. V té době přišla nabídka od Tomáše Karpíška, aby Marek odjel do New Yorku, kde měl pomoci s otevřením nové restaurace Hospoda v Českém národním domě (jméno pro tuto restauraci vybral Miloš Forman). Marek neváhal, a kromě zmiňované Hospody pak působil mimo jiné i v restauraci Acme Bar & Grill, kde měl možnost pracovat po boku Madse Refslunda, spolumajitele kodaňské restaurace NOMA (ta byla třikrát po sobě vyhlášená jako nejlepší restaurace světa). Jak sám Marek říká, práce s Madsem Refslundem byla pro něj velmi inspirativní zkušenost, ze které čerpá dodnes. V Americe absolvoval také kurz CIA (Culinary Institute of America) zaměřený na Fish & Sea Food. Po návratu do Čech působil, jako šéfkuchař, hned ve dvou restauracích – Mlýnec a vlajkové lodi Zátiší Group, Bellevue. V současné době je šéfkuchařem pražského podniku YALTA craft bistro.