LUKÁŠ SKÁLA

Lukáš Skála patří mezi absolutní špičku české cukrařiny. Má za sebou mnoho úspěchů v mezinárodních soutěžích, včetně zlaté medaile z cukrářské olympiády v Erfurtu. Působil v pražském hotelu Intercontinental a v belgické restauraci Bruxx. Jeho vlastní projekt cukrárny, který zaštítila skupina Together, se nachází v prostoru Šporkova paláce. Tvoří industriální prostor plný skla, nerezu i zrcadlových ploch. Není náhodou, že připomíná spíše továrnu, i když v kombinaci s oslnivými zákusky ve vitrínách si můžete připadat i jako v galerii. Vybrat si z řady dokonalých kousků pouze jeden může být pro jedince bažící po cukru nepřekonatelný problém. Také jsou tu Skálovy pralinky, které přesvědčí i ty nejzapřisáhlejší odpůrce sladkého.  

Konceptem jeho cukrárny je továrna, kde si vyrábí Lukáš se svým týmem vše sám, a to od základních surovin (samozřejmě kromě kávy a čokolády). Nepoužívají žádné konvenience, vše je na bázi ruční práce. Proto je také prostor prosklený, aby zákazníci viděli, že vyrábí skutečně vše, od začátku až do konce. Mohou si tak užít rituál precizního cukrářského řemesla.   

Sortiment tvoří více jak 80 výrobků a rovněž chuťových kombinací můžete v Lukášově cukrárně najít nespočet. Od klasických až k těm divočejším, jak také jinak popsat dezert z belgického piva, čokoládovo-pistáciovou pochoutku se solí, nebo kombinaci korpusu s wasabi s krémem z čaje. To a mnohem více můžete nalézt v Cukrář Skála v Dlouhé, ve Spálené ulici nebo ve Šporkovském paláci.