gravlax z marinovaného lososa
Ingredience (losos):
Čerstvý filet z lososa bez kůže 1 kg
sójová omáčka 3 lžíce
olej 3 lžíce
Drcený kmín
kajenský pepř lžíce
kmín
uzená paprika
sůl
Ingredience (tzatziki):
řecký jogurt 500 g
salátová okurka 2 ks
čerstvý kopr snítka
sůl
Ingredience (burger):
rajčata 1 kg
slider bulky na hamburger 10 ks
majonéza 4 lžíce
citron 2 ks
Postup:
Lososa nakrájejte na plátky centimetr široké. Suroviny na marinádu důkladně promíchejte ve větší míse, do které přidejte plátky lososa a nechte alespoň 1 hodinu marinovat. Jogurt nechte nejlépe přes noc vykapat. Z okurky vyndejte jadérka a nastrouhejte nahrubo, přidejte vykapaný jogurt, nasekaný kopr a sůl. Do majonézy přidejte kůru a šťávu ze dvou citronů. Rajčata nakrájejte na tenké plátky. Lososa grilujte na dobře rozpáleném grilu cca 2 minuty z každé strany nebo dle potřeby. Rozpůlené a opečené hamburgerové bulky plňte dle chuti všemi ingrediencemi.