BURGEROVÝ SLIDER

gravlax z marinovaného lososa

Ingredience (losos):

Čerstvý filet z lososa bez kůže 1 kg

sójová omáčka 3 lžíce

olej 3 lžíce

Drcený kmín

kajenský pepř lžíce

kmín 

uzená paprika 

sůl

Ingredience (tzatziki):

řecký jogurt 500 g

salátová okurka 2 ks

čerstvý kopr snítka

sůl

Ingredience (burger):

rajčata 1 kg

slider bulky na hamburger 10 ks

majonéza 4 lžíce

citron 2 ks

Postup: 

Lososa nakrájejte na plátky centimetr široké. Suroviny na marinádu důkladně promíchejte ve větší míse, do které přidejte plátky lososa a nechte alespoň 1 hodinu marinovat. Jogurt nechte nejlépe přes noc vykapat. Z okurky vyndejte jadérka a nastrouhejte nahrubo, přidejte vykapaný jogurt, nasekaný kopr a sůl. Do majonézy přidejte kůru a šťávu ze dvou citronů. Rajčata nakrájejte na tenké plátky. Lososa grilujte na dobře rozpáleném grilu cca 2 minuty z každé strany nebo dle potřeby. Rozpůlené a opečené hamburgerové bulky plňte dle chuti všemi ingrediencemi.